Het kwaliteitssysteem voor vleesveehouders

Nieuws


Nieuws

Antibioticaregelgeving per 1-1-2015 overgenomen door de overheid

De PVV regelgeving ten aanzien van de antibioticaregistratie en het hebben van een bedrijfsgezondheidsplan en  een bedrijfsbehandelplan is per 1 januari 2015 overgenomen door het ministerie van Economische Zaken (EZ). De regelgeving staat beschreven in de wetgeving ‘regeling houders van dieren en regeling diergeneeskundigen.Voorheen stond deze regelgeving in de ‘Verordening registratie en verantwoording antibioticagebruik rundersector (PVV)  2011.’


Korting voor rundveebedrijven t/m 10 runderen!

Rundveebedrijven tot en met 10 runderen kunnen efficiĆ«nt worden gecontroleerd, omdat de steekproef van voorgeschreven en geleverde diergeneesmiddelen kleiner is. In dat kader brengt IKB Rund € 12,50 korting in rekening bij bedrijven van een dergelijke omvang. Bestaande kortingsstructuren, zoals de combinatie korting van € 35,-- vanaf het tweede UBN ingeval meerdere UBN's die binnen een staal van 10 km van elkaar gelegen zijn en de € 10,-- korting in geval andere controleprogramma's aansluitend gecontroleerd kunnen worden blijven van kracht.


Aanmelden via InfoRund

Vanaf heden kunnen veehouders die deel willen nemen aan de regeling IKB Rund zich snel een eenvoudig aanmelden via InfoRund. Klik hier voor meer informatie over het aanmelden voor deelname aan de regeling IKB Rund.Klik hier om u aan te melden via InfoRund.